Λευκάδα

Η Λευκάδα είναι νησί του Ιονίου και αποτελεί έναν εκπληκτικό προορισμό που ανταμείβει τον επισκέπτη. Το γεγονός αυτό πιστοποιείται από πλήθος επισκεπτών που επιλέγουν σταθερά την Λευκάδα ως καλοκαιρινό, και όχι μόνο, προορισμό.

Οι παραλίες της είναι παγκοσμίου φήμης καθώς συνδυάζουν λευκές αμμουδιές, απέραντο γαλάζιο, και πράσινο φόντο. Πόρτο Κατσίκι, Εγκρεμνοί, Αγιοφύλλι, Μύλος, Κάθισμα και Καλαμίτσι είναι κάποιες, γνωστές, επιλογές που σίγουρα θα εντυπωσιάσουν τον επισκέπτη. Ταυτόχρονα υπάρχουν και άλλες μικρότερες η ίδιου μεγέθους παραλίες που μπορείτε να ανακαλύψετε ,κατά την διάρκεια την διάρκεια της περιήγησης σας, και σίγουρα δεν θα το μετανιώσετε.

Η Λευκάδα είναι επίσης γνωστή για την “χώρα” της και τα παραθαλάσσια χωρία της. Πόλη της Λευκάδας, Άγιος Νικήτας, Νυδρί, Βασιλική, Νικιάνα είναι προορισμοί που σφύζουν από ζωή και διαθέτουν εστιατόρια, μπαρ, καφέ και καταστήματα για όλες τις επιλογές.

Ειδική μνεία πρέπει να γίνει στην ενδοχώρα της Λευκάδας και ειδικά στην ορεινή Λευκάδα. Το νησί είναι καταπράσινο και διαθέτει εξαιρετικό ορεινό πλούτο με πανέμορφες δασικές εκτάσεις, μονοπάτια και ορεινά χωριά. Μερικά από τα χωριά που σίγουρα αξίζουν επίσκεψη για φαγητό καφέ η περίπατο είναι το όμορφο κεφαλοχώρι της Καρυάς, η Εξάνθεια με την εκπληκτική θέα,οι δύο διατηρητέοι παραδοσιακοί οικισμοί Αλέξανδρος και Κολυβάτα, η Εγκλουβή και πλήθος άλλων χωριών και οικισμών.

amazing beach Lefkas

Το κατάλυμα Αλισάχνη βρίσκεται στο παραθαλάσσιο χωριό Νικιάνα Λευκάδας.

Το χωριό βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της Λευκάδας και λόγω της γεωγραφικής του τοποθεσίας, αποτελεί ιδανικό “ορμητήριο” για εξορμήσεις σε όλο το νησί της Λευκάδας.

Η Νικιάνα διαθέτει εστιατόρια και μπαρ σε απόσταση αναπνοής από τα καταλύματα. Πολύ κοντά βρίσκονται σούπερ μάρκετ, φαρμακείο καθώς και άλλες τουριστικές επιχειρήσεις(ενοικιάσεις αυτοκινήτων, βάρκες κτλ)

Τα alisahni apartmnets προσφέρουν στους επισκέπτες, οδηγό της Λευκάδας καθώς και προτάσεις για παραλίες, εστιατόρια ,μπαρ και ευρύτερους προορισμούς στο νησί.

Κατά την διάρκεια της παραμονής σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον ιδιοκτήτη για οποιαδήποτε πληροφορία επιθυμείτε, σχετικά με την Λευκάδα.

image source : lefkadaslowguide